Forside / Om os / Nyheder / 2024 / Gratis adgang til ENIGMA - Museum for post, tele og kommunikation - i hele 2024 og 2025

Gratis adgang til ENIGMA - Museum for post, tele og kommunikation - i hele 2024 og 2025

Kommunikationsmuseet ENIGMA på Østerbro i København og TDC Pensionskasse har indgået en aftale om, at du som medlem af TDC Pensionskasse kan få gratis entre i hele 2024 og 2025.

ENIGMA har oprettet et særligt årskort til medlemmerne af TDC Pensionskasse:

  • Årskortet giver gratis adgang til museet på alle åbningsdage i gyldighedsperioden.
  • Årskortet er personligt og hvert medlem kan gratis tage 2 gæster med på hvert besøg.
  • Årskortet oprettes ved dit første besøg på museet, hvor der samtidig udleveres et fysisk årskort.
  • Årskortet er gyldigt fra oprettelsesdatoen og udløber automatisk 31. december 2025.

Årskortet er gratis for pensionskassens medlemmer, men dokumentation for medlemskab skal fremvises ved oprettelse af årskortet.

For at få udleveret årskortet skal du på ENIGMA blot vise din pensionsanvisning (lønseddel) eller din årlige pensionsoversigt, som du modtager hvert år i april eller maj måned. Alternativt kan invitation til medlemsmøde eller generalforsamling også fremvises, så længe dit navn fremgår på invitationen.

ENIGMA er Danmarks museum for post, tele og kommunikation.

Et moderne museum, der gør historien nutidig med udstillinger, børneområde og værksted. Det var i sin tid Tele Danmark og Post Danmark, der stiftede museet.

På ENIGMA kan du og dine gæster udforske to forskellige udstillingsområder, der samlet skildrer den danske kommunikations- og mediehistorie fra postvæsenets oprettelse i 1624, over massekommunikation fra Tele Danmark og senere TDC i lyde og billeder og til vor tids digitale virkeligheder. Som tidligere medarbejder i et af de regionale telefonselskaber, i Tele Danmark eller i TDC vil du kunne genkende og genopleve mange af de ting du måske selv har arbejdet med eller har hørt om.

Oplev kommunikationshistoriens gode ideer, der blev til de utrolige opfindelser, som har bragt mennesker sammen, og på en gang gjort verden til et både større og mindre sted. Bliv klogere på aflytning, overvågning og falske sandheder og lær hvordan kommunikationsteknologier truer os som samfund og individer – både før og nu.

ENIGMAs børneområde suger nok særligt dine børnebørn og evt. oldebørn ind i den forunderlige verden, som alle vores smarte telefoner er fulde af. Det hele foregår som i tiden før internet og iPads. Dine børnebørn og evt. oldebørn kan rutsje, kravle, dreje, løfte og røre ved telefoner og lege postbud. Sende en emoji jorden rundt, skrive et brev på en skrivemaskine og lave jeres helt eget frimærke.

Computerspillet er vor tids mest succesfulde kulturprodukt, og i museets arkadehal kan man møde både 80’ernes arkadehelte og alle dem, der bebor spillene foran og bagved skærmen. Prøv fortidens spilteknologi og genoplev eller opdag følelsen af spilrevolutionen. I ENIGMAs kælder er der ikke bare skabt en historisk udstilling om digitale spil, men også en aktiv arkadehal.

ENIGMA har noget for børn, for dem som har børn eller børnebørn/oldebørn og for dem, der stadig føler sig som børn. Der er masser til dem, der helst gerne vil røre ved tingene for at forstå dem. Du kan læse, lytte, lege, lære, prøve og forstå. Og du vil helt sikkert have lært noget nyt, når du går hjem igen.

Benyt tilbuddet og få en helt speciel og meget spændende oplevelse af udviklingen inden for din gamle virksomhedsområde. Tag et par gæster med og oplev det sammen med dem.

Fortid, nutid og fremtid under samme tag.

Du kan læse mere om udstillingerne på ENIGMAs hjemmeside: www.enigma.dk.